Praktijkondersteuners – Praktijk Parklaan – Hoevelaken

Praktijkondersteuners

In de praktijk hebben wij twee praktijkondersteuners (POH).

Astrid van Kaam, POH-Somatiek

Astrid is onze praktijkondersteuner voor de somatiek. De POH-S heeft de zorg voor chronisch zieken. Aandoeningen als astma, COPD en suikerziekte vragen in het dagelijkse leven om aanpassingen. Vanuit de huisartsenpraktijk wordt hier extra aandacht besteed in speciaal op deze patiëntengroepen gerichte spreekuren door praktijkondersteuner.

Daarnaast begeleidt Astrid mensen thuis met als doel om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Astrid komt bij u aan huis en beantwoordt uw vragen over ziekte en gezondheid. Dat kan gaan over bijvoorbeeld: medicijnen, veiligheid, beweging, slapen, gezonde voeding, activiteiten buitenshuis en contact leggen met ouderen in uw buurt.

Marjan Boonman, POH-GGZ

Marjan Boonman is de POH-GGZ, dit staat voor praktijkondersteuning van de huisarts voor wat betreft de geestelijke gezondheidszorg. De POH-GGZ probeert samen met de huisarts patiënten met psychosociale klachten en/of problemen in de persoonlijke sfeer te ondersteunen en kortdurend te begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan problemen in relaties of op het werk.

In eerste instantie doet zij dit door met u de situatie in kaart te brengen. Op basis daarvan maakt zij een vervolgplan. Dit kan bestaan uit een verwijzing naar een anders specialist, zoals een psycholoog, of door zelf een aantal gesprekken te voeten.

Voor de POH-GGZ zijn vertrouwen, laagdrempeligheid en toegankelijkheid belangrijke aspecten in het werk. De huisarts kan u naar haar verwijzen. De gesprekken vallen onder huisartsenzorg en worden volledig vergoed.

Voor meer informatie zie de folder.