Avond- en weekend – Praktijk Parklaan – Hoevelaken

Avond- en weekend

Spoedeisende medische zorg in buiten onze openingstijden wordt verzorgd door de huisartsenpost (HAP) Eemland.

Telefoon: 085-7731100

De HAP is dagelijks bereikbaar van 17.00 uur ’s middags tot 08.00 uur de volgende ochtend en verder in het weekend en op feestdagen.

U kunt de dienst alleen bellen voor dringende hulp van een huisarts. Het is niet de bedoeling dat u de post belt voor iets dat kan wachten tot het gewone spreekuur van uw eigen huisarts. De post is er ook niet voor een ‘second opinion’, dus om na te gaan hoe een andere huisarts tegen uw vraag aankijkt. U kunt niet zonder afspraak terecht op de huisartsenpost. Om de organisatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen verzoeken wij u altijd eerst telefonisch contact op te nemen.

Als u contact krijgt met de belcentrale wil de assistente een paar dingen weten. Door u goed voor te bereiden en alles op een rij te zetten, kunt u sneller en beter worden geholpen. Dit zal de assistente vragen:

  • naam, adres en geboortedatum
  • gegevens van de verzekering / ziekenfonds
  • wat is de klacht waarvoor u belt?
  • wie is uw eigen huisarts?
  • hoe is uw medische voorgeschiedenis? (belangrijke aandoeningen/ziektes)
  • welke medicijnen gebruikt u?

Voor de dienstverlening van de huisartsenpost gelden andere tarieven dan voor de behandeling door de eigen huisarts. Het tarief is enerzijds opgebouwd uit het honorarium voor de huisarts, anderzijds uit kosten voor de assistente, huisvesting, vervoer en administratie. De tarieven worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit

De huidige tarieven van de huisartsenpost zijn. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten.
Consult € 106,78
Visite € 160,18
Telefonisch consult € 25,-

Waar vindt u de huisartsenpost?

De Centrale post is gevestigd op het terrein van het Meander Medisch Centrum, naast de ingang van de Spoedeisende Hulp. Adres: Maatweg ,1 3813 TZ Amersfoort