Tips van Marjan Boonman – Praktijk Parklaan – Hoevelaken

Tips van Marjan Boonman

Onze psycholoog Marjan Boonman heeft allerlei tips voor u om met de huidige uitdaging van social distancing en het thuisblijven om te gaan. Zo kunt u verschillende linkjes vinden naar websites die praktische hulp bieden, sites die goede ontspanningsoefeningen laten zien, maar ook informatie over organisaties en mensen die een luisterend oor kunnen bieden.

Zelfzorg in Coronatijden

Binnen het gezin kan thuiswerken i.c.m. met thuisonderwijs voor veel spanningen zorgen. Dit is heel logisch! Er wordt veel van ouders gevraagd op dit moment. Marjan heeft ook een document gemaakt waarin u kunt lezen hoe om te gaan met deze spanningen en vooral ook waar u terecht kunt voor hulp.

Thuis in Coronatijden

Coördinatiepunt Coronahulp gemeente Nijkerk

Samen met de gemeente en andere partijen vormt Sigma het Coördinatiepunt Coronahulp voor Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Mocht u hulp nodig hebben en dit niet zelf kunnen organiseren, dan kunt u telefonisch (033-2474830) contact met Sigma opnemen. Ook is Sigma gestart met het inzetten van straatcoördinatoren.

Straatcoördinator

De straatcoördinator vormt de schakel tussen vraag en aanbod van hulp in de buurt. De hulp bestaat vooral uit praktische dingen, zoals bijvoorbeeld: boodschappen doen, de hond uitlaten, medicijnen ophalen, de container aan de weg zetten of een maaltijd maken. Ook kan het gaan om het (regelmatig) maken van een praatje via de telefoon met iemand die daar behoefte aan heeft. Als er in de buurt niet voldoende hulp is of als er speciale vragen zijn kan er met Sigma contact opgenomen worden om een andere oplossing te zoeken. Bijvoorbeeld met de vrijwilligers van alle samenwerkende organisaties in de gemeente.

Corona hulplijn

Het helpt vaak om gedachten, emoties en uitdagingen te delen met een ander. Een van onze erkende (online) psychologen kan je steunen aan de zijlijn, om je te begeleiden bij je vragen of je doel. Je kan in gesprek gaan met een psycholoog door de telefoon te pakken, of door een videoconsult van 25 minuten te boeken. Daarnaast vind je op de website een aantal best practices waarmee je vandaag al aan de slag kunt.

Corona Psychologen Lijn: 020 – 2444 888 (op werkdagen van 8.30-17.00 uur).

Corona Website: www.ipractice.nl/corona